Omtale i Røyken og Hurums Avis

Omtale i Røyken og Hurums Avis

Les omtalen vi fikk i Røyken og Hurums Asvis her

Daniel Andersson mener livet blir bedre om man er mindre på mobilen, og heller kommer seg ut. Nå er drømmen å kunne jobbe med å lage kart på fulltid. 

Engasjementet har vært fantastisk, sier Daniel Andersson etter han la ut et innlegg på en lokal Facebook-gruppe om innspill på et kart over Hurum. De siste fem årene har han og Pavel Sagen, som er landskapsarkitekt, laget kart over forskjellige steder i landet.

Andersson er svensk og bor i Oslo, men har syklet på Hurum på flere ganger. Nylig bestemte de seg for at det var et område de ville lage kart av, uten å vite hva responsen skulle bli.

Vil få folk ut

– Vi startet dette prosjektet med å lage kart for vi vil vise fram områder, og få folk til å komme seg ut på flere turer, sier Andersson og legger til:

– Livet blir bedre om man er mindre på mobilen.

Kartet inneholder tettsteder, fjorder og berg, men også oppmerkede DNT-stier og andre oppmerkede stier, ifølge kartografen.

– Vi satt på kafé og snakket om at det er viktig å være ute i naturen, og sjekket opp at det finnes et gigantisk nettverk. Da tenkte vi at dette må vi ha overalt. Dette må på veggen, sier Andersson.

Tok en sjanse

Ifølge Andersson, var ikke kart-duoen sikre på hvilken respons Hurum-kartet kom til å få. Men innlegget på Facebook har flere kommentarer fra folk som ønsker seg kartet, og det skal allerede ha blitt solgt en del.

– Vi tok en sjanse, men var ikke sikre på god respons, men folk har vært gira, sier han.

Blant tilbakemeldingene har det også blitt poengtert at noe på det første utkastet til kartet ikke var riktig, og Andersson informerer om at de gladelig tar imot tilbakemeldinger for å kunne gjøre kartet så riktig som mulig.

Informasjonen i kartet henter de blant annet fra Statens kartverk, i tillegg til Strava for å se hvilke turstier som faktisk blir benyttet av folk.

– Det hender at det er feil i kartverket, og så kan det være forskjell på navn i kartet og hva som brukes lokalt, så vi jobber med å utbedre alle feil, sier han.

Ønsker å satse fullt

I dag er Andersson kartograf på deltid ved siden av annen jobb, men drømmen er å kunne satse fullt på kart.

– Vi er en liten idealistisk bedrift, og vi planter et tre for hvert kart som selges. Drømmen er å jobbe 100 prosent, og kunne plante enda flere trær, sier han. Ifølge kartografen er veggkartene mest populære som gaver, og salget er ganske sesongbasert, med stor vekt rundt juletider.

– De aller fleste trenger ikke lenger et fysisk kart ute i naturen, det har de på Google Maps, Ut Appen og Strava, men har man kart hengende på veggen kan det kanskje skape en nysgjerrighet, og starte samtaler om steder man kan dra til etter hvert, sier han.

Tilbake til bloggen