Omtale i Aust Adger Bald

Omtale i Aust Adger Bald

Det startet med stor kjærlighet til papirkartet. Nå prøver Daniel Andersson og Pavel Sagen å livnære seg av å lage kart folk vil ha på veggen, og i disse dager er det Risør som "står på kartet".

Sammen med kompanjongen Pavel Sagen driver Daniel Andersson den lille oslobaserte kartbedriften Dapa maps, og det hele startet med kjærlighet til både kart og natur, forteller Andersson. - Vi startet med dette fordi vi begge er glade i å bruke naturen, komme oss ut. Men vi så at det var mye lokal informasjon som ikke nødvendigvis finnes på kartene som finnes, og i alle fall ikke på det vi alle bruker ofte: google maps. Vi begynte å lage noen oslokart før pandemien, men med den fikk vi vind i seilene på prosjektet.

Risør på bestilling

Nå lager duoen kart over mange steder i Norge. Risørkartet kom som en bestilling. - Det var noen som spurte oss om vi ikke kunne lage et fint kart over Risør, og da gjør vi jo det. Folk er glade i kart, det er noe med papirfølelsen, men også med å henge dem på veggen, og studere dem. Det kan man ikke med kartet man har på mobilen. Foreløpig innebærer kartjobben arbeid i kvelder og helger, men de satser på at det kan bli en fulltidsjobb med tiden.

Les hele saken her
Tilbake til bloggen