Dapa Maps sin guide til å kjøpe kart på nett - Dapa Maps

Dapa Maps sin guide til å kjøpe kart på nett

I arbeidet med å lage våre egne kart har vi lært oss mye om hvilke typer kart man kan kjøpe. Her er en enkel guide til deg som vil kjøpe norske kart på nett

Snakk med oss. Vi gjør nå oppdrag for bedrifter som trenger store kart. Les mer om dette her. https://dapamaps.com/pages/kart-pa-bestilling


Kartverket.noNorges offisielle kilde til kartdata. Hvis du vil bestille et papirkart over et spesifikt område i Norge har Kartverket en rekke forhandlere som du finner på deres side. Vi anbefaler også Kartverkets app “Hvor” der du kan se på ulike områder og forskjeller på for eksempel småveier, industriområder og fylkesveier. Vi bruker selv Kartverkets datakilder og appen aktivt.

Nomaden.noVi elsker Nomaden. Ikke bare er det hyggelig å stikke innom der og drømme seg bort, men alle som jobber der er veldig kunnskapsrike og hyggelige. Utvalget av ulike kart er bra og tenker du å anskaffe et verdenskart eller en globus må du stikke innom her. Nomaden har både butikk i Oslo og i Trondheim. Siden vi liker veggkart anbefaler vi at du ser ekstra nøye på deres utvalg av kart du kan ha på veggen her. Ps. Det er gøy å følge Nomaden på Instagram

DNTbutikken.noDen Norske Turistforening (DNT) sin nettbutikk er den butikken vi liker aller best. Her har du hele deres serie med egne DNT-kart, samt flere serier fra andre leverandører. Hvis du kjøper gjennom de støtter du også en god sak :) Vi heier på DNT!
Ps. Bli medlem i DNT her. Det er verdt det!

Kartbutikken.noDe sier at de er Norges største nettbutikk for kart og at de har mange kart å velge i mellom. Når det kommer til veggkart er det lite utvalg med kun tre ulike kart. Det er uansett en god butikk å titte innom hvis du for eksempel trenger et turkart over Lofoten. I menyen på nettsiden kan du enkelt filtere hvilken type kart du vil se etter. 

Podkart.noPodkart har samlet en rekke kartografer og har mye som er fint. Vi liker spesielt noen av kartene for barn som kartlegger de nye fylkene. Kanskje Dapa også dukker opp her på et tidspunkt? Deres samling av historiske kart over Oslo er også verdt en titt. Her er det mye gøy å se på. Du finner Podkart på Instagram her (de er dog ikke så veldig aktive)

Kartverket historiske kartDet er mange som ikke vet om dette, men man kan faktiskt laste ned historiske kart gratis fra Kartverket. Her finnes det tusenvis av klassiske gamle kart som man kan laste ned å se på i detalj. For oss som jobber med dette er det spesielt gøy. Takk til Kartverket for gode digitale løsninger som gjør det gøy å være kartograf!

Fjelltopp.comFjelltopp fokuserer på bilder og kart over ulike fjell rundt omkring i verden. De har også noen pene, litt mer kunstneriske kart over norske fjell og steder. Vi liker det minimalistiske uttrykket og heier på gjengen bak Fjelltopp. Se flere bilder fra Fjelltopp på deres Instagram her.

Skrapekartet.noHer er gutta som har kommet på en morsomt konsept. Man kjøper et kart og skraper bort de stedene man har besøkt. De jobber kontinuerlig med å lage nye kart. Sjekk ut om kartet du vil skrape finnes på deres nettside :)
Sjekk ut hva Skrapekartet på Instagram her

Ektekart.noJanicke Fürst, som driver Ektekart, gjør noe helt spesielt. Vi synes dette er veldig gøy oppfordrer alle som har hytte i nærheten av Hemsedal, Kvittfjell, Skeikampen, Jotunheimen, Oslomarka, Geilo, Hafjell, Sjusjøen og Norefjell til å sjekke ut hvordan de ser ut. Kartene er ganske kostbare men de er verdt det.
Ektekart på Instagram finner du her

Design By ODD
Design by odd
Odd som driver Design By Odd har i flere år laget kart der ulike ord former kartet og skaper innhold i kartet. Vi synes spesielt hans kart som handler om dialekt er morsomme og en hyggelig samtalestarter når man ser de. 
Følg Odd på Instagram her for å følge med på kart han lager. 

Finekart.no
Finekart.no
Finekart har vært til stede som leverandør av kart siden 80tallet og fortsetter å lage fine og dekorative kart. På kartutstillingen ved Geomatikkdagene 2021 vant de publikumsprisen. Les mer kartet her. Vi i Dapa Maps liker spesielt deres retrokart

Vi håper denne guiden har vært matnyttig for deg og vi blir glade hvis du deler den eller på andre måter hjelper oss med å dele det vi gjør. 

Hvis du vil høre med oss om hvordan vi kan lage et kart for deg er du velkommen å ringe Daniel på 98838344 eller sende oss en e-post på hello@dapamaps.com

Les gjerne mer om hvordan vi jobber med bedrifter her
https://dapamaps.com/pages/kart-pa-bestilling


Mvh Daniel Andersson og Pavel Sagen
/ Dapa Maps 

Tilbake til bloggen